Új elnökséget választott a Music Hungary Szövetség

Music Hungary cikkek borítókép 01

Dátum

A Music Hungary Szövetség három évvel ezelőtti megalakulása óta először választott új vezetőséget. Az első ciklus tanulságai és a járvány időszaka által hozott példátlan nehézségek, a megnövekedett kiszolgáltatottság és szakmai egymásrautaltság tapasztalatainak a birtokában átalakított szervezeti struktúrában, a korábbi, reprezentatív 16 fős helyett három fős operatív elnökséggel vág neki a következő három évnek.

A Szövetség elnöke maradt Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója, a Budapest Ritmo világzenei fesztivál egyik alapítója. A Szövetség új társelnöke Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője, az elnökség új tagja pedig Temesi Bertalan Artisjus-díjas basszusgitáros, zenei producer lett. A Szövetség felügyelőbizottságának új tagjai Chikán Eszter, Dominus Ákos és Oszkó-Jakab Natália lettek.

A Szövetség kiemelt célja továbbra is a zeneipar szereplőinek összefogása, érdekeik képviselete. A szervezet közgyűlését a Rendezvény ReStart 2021 konferenciához kapcsolva tartotta meg, amelyen a Music Hungary tagjai is nagy számban képviseltették magukat és megosztották gondolataikat olyan az iparág számára fontos ügyekről, mint az élőzenei belépőjegyek áfájának 5%-ra csökkentése, a tervezhetőség fontossága, az állami támogatások kívánatos rendszere, a járvány által legyengített szektor megerősítésének szükségessége vagy Magyarország régiós zenei központtá válásának ambíciója.

További
hírek

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.