Támogatjuk az ukrajnai károsultakat és menekülteket

Dátum

Megrendülten követjük az ukrán-orosz konfliktus fejleményeit. A Music Hungary Szövetség úgy érzi, egy ilyen helyzetben segítenünk kell a bajba jutottakon, legyen szó akár az ott maradtakról, akár azokról, akik arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonaikat. 

Sokan jelezték, hogy szeretnének segíteni, illetve sokan szerveznek is olyan eseményeket, melyek bevételeit felajánlanák erre a célra, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy a gyűjtőoldalt, ahová minden ilyen esemény felkerülhet, hogy ezeknek nagyobb láthatóságot biztosítsunk. Az oldal alján bárki beküldheti a támogatói eseményének linkjét, hogy felkerüljön ide. 

A Music Hungary Szövetség támogatói együttműködésre lépett a Music Saves Ukraine kampánnyal, az ukrán VAMP kezdeményezésével, ami az Ukrajnában maradt zenészeket, zeneipari szakembereket és civileket segítő kezdeményezés, illetve a Migration Aid-del, akik a menekülteknek nyújtanak segítséget.

“A magyar zeneipar erőnyszervezeteként a Music Hungary Szövetség nem nézheti tétlenül, ahogy barátok és kollégák szenvednek a háborús borzalmaktól a közvetlen szomszédságunkban. A zene összeköt, a zene erőt ad, a zene nyitottságot, együttérzéstés pozitív energiát közvetít. A Music Saves Ukraine kampány pedig segítséget és reményt ad a háború miatt bajba jutott kollégáinknak, barátainknak. Őszintén reméljük, hogy a minél előbbi béke eljöveteléig ezzel is tudunk segíteni.” – mondta Kádár Tamás, a Music Hungary társelnöke. 

“Az Ukrán Élőszenei Szövetség nem állhat félre és nézheti végig, ahogy ártatlan polgárok szenvednek. Ma kell lépnünk! Szövetségünk már most mindent megtesz, amit csak tud: humanitárius segélyközpontot létesítettünk több, a Szövetségünk tagjaihoz tartozó helyiségünkben Kijevben. Jelenleg azon dolgozunk, hogy  menekülteket támogató központokat is felállítsunk az európai határainkon, és természetesen nem fogunk csupán ennyinél megállni. 

Hálásak vagyunk mindazon kollégáinknak, akik támogatnak minket. Nagyon sokat jelent és nagyon sokat segít. A szívünk mélyéről köszönjük nektek minden ukrán nevében!” – mondta Oleksandr Sanchenko, a VAMP elnöke. 

További
hírek

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.