Szakmai ajánlás a jegyvisszatérítésekkel kapcsolatban

Music Hungary cikkek borítókép 01

Dátum

Az elmúlt hónapokban a Music Hungary Szövetségnél többen is érzékeltük a problémát, hogy nagyon kevés a jegyelővétel, ami biztosíthatná előre a rendezvények stabilitását. Ennek egyik fő oka az, hogy érezhető a jegyvásárlók bizalmatlansága és bizonytalansága, köszönhetően a nem egységes szabályozásnak is (lásd, a 20-i hétvégén egyes rendezvények kivétele a védettségi igazolvány kötelezettség alól), de annak is, hogy sok esetben hiányzik a tiszta, egyértelmű kommunikáció a jegyvisszatérítési rendszerekről. 

A jegyvisszatérítést egységesen nem szabályozhatjuk, ez minden szervezőnek és helyszínnek a saját irányelvei szerint működik. A Music Hungary Szövetség fontosnak tartja, hogy ezek az irányelvek egyértelműen és érthetően kommunikálva legyenek a jegyvásárlók felé, az ugyanis, ha a közönség tisztán átlátja a rendszert, növelheti az elővételes jegyek vásárlását. Ezért szeretnénk egy szakmai ajánlást tenni felétek, melyeket a saját csatornáitokon (weboldal, jegyvásárló oldal, facebook oldal, etc.) meg tudtok osztani, lehetőleg jól látható helyen, hogy biztosan mindenki számára szem előtt legyen. Az alábbi szöveg weboldalra van optimalizálva, de facebookon egy jegyzetként vagy aloldal linkjeként a facebook eseményekbe is linkelhető. A szöveg szabadon testreszabható a saját irányelveiteknek megfelelően. A szöveg a Music Hungary Szövetség Klubszakosztálya által készült. 

Reméljük, hogy minél többen fogjátok tudni használni, minél több embert fogunk így elérni, és némileg sikerül majd fellendíteni az elővételes jegyek számát a jövőbeni rendezvényeknél. A szöveget egy kicsit lejjebb görgetve ezen a linken érhetitek el.

További
hírek

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.