Music Hungary-díj: szakmai elismerés a kiemelkedő teljesítményekért

Dátum

A Music Hungary Szövetség 2017-ben nőtt ki a 2012 óta évente megrendezett Music Hungary Konferenciából azzal a három kiemelt céllal, hogy párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket, tudás átadással és professzionális attitűddel gazdagítsa tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosítson. 

2022, egy új időszámítás kezdete: A X. Music Hungary Konferencia & Showcase 

Az évente megrendezett Konferencia 2019-ben költözött Egerből Veszprémbe, Európa 2023-as kulturális fővárosába, az egyetlen magyar UNESCO zenei városba. Tavaly már egy feltörekvő, friss zenekarokat bemutató showcase-program is kapcsolódott hozzá. 

Idén, 2022-ben a Szövetség egy másik régi tervét is megvalósítja, hogy rangos szakmai díjjal tüntethesse ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig, ezért alapít egy Music Hungary-díjat, hogy ezzel is több figyelmet irányítson a zenei szektorra, elismerésben részesítse a kiemelkedő teljesítményeket. Ilyesfajta díj Magyarországon korábban nem volt. 

A díj megalapítása és az első díjátadó gála egybeesik a Konferencia jubileumával, így a Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy ebben az évben indítsa el hagyományteremtő módon ezt a gálát. A díjat nyolc kategóriában fogják kiosztani: 

  • A Music Hungary Backstage-díja
  • A Music Hungary Showtime-díja
  • A Music Hungary Vizuál-díja
  • A Music Hungary Innováció-díja
  • A Music Hungary Pro-díja
  • A Music Hungary Média-díja
  • A Music Hungary Inspiráció-díja
  • A Music Hungary Crossover-díja

A díj odaítélést héttagú szakmai kuratórium bírálja el. A szakma bármely területéről kerülhetnek be nevezettek, és nevezni bárki tud az ezen linken

A bírálóbizottság tagjai: Jónás Vera Artisjus- és fonogram díjas énekesnő, dalszerző; Décsy Eszter, a Music Hungary Szövetség PR- és kommunikációs menedzsere; Horváth Gergely rádiós szakember, kreatív producer; Réz György, kommunikációs szakember és Majdnem Híres Rocksuli társalapítója; Stiedl Gusztáv, Schubert Music Publishing társtulajdonosa és a Magyar Zeneműkiadók Szövetségének társelnöke; Temesi Bertalan Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros,zenei producer; és Varga Balázs, a TIXA Hungary Kft. alapítója, ügyvezetője, a Fekete Zaj Fesztivál főszervezője.

További
hírek

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.