Új járványügyi rendelkezések lépnek életbe

Corona vírus kép

Dátum

Szerdán a kormány alábbi járványügyi intézkedésekről döntött, derült ki a sajtóból:  

  • Fenntartják a beutazási korlátozást, 
  • Kötelezővé teszik a maszkviselést a tömegközlekedési eszközök és a boltok mellett a vendéglátóhelyeken, szórakozóhelyeken, mozikban, színházakban, egészségügyi intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is.
  • Megállapították a tesztek hatósági árát 19500 forintban.
  • A szórakozóhelyeknek és vendéglátóhelyeknek 23:00 órakor be kell zárniuk. 

Ma reggel megjelent a Magyar Közlöny, illetve 15-én Budapest Főváros Önkormányzatának rendelete a fővárosi intézkedésekről. Ezeket szeretnénk nektek kivonatolni: 

  • 23:00-s záróra hétfőn, 2020.09.21-én lép életbe, és egészen pontosan úgy szól, hogy 23:00 és reggel 6:00 között csak a szórakozóhelyek személyzete, ott dolgozók, munkavállalók tartózkodhatnak a helyen. 
  • Szintén hétfőn lép életbe a kötelező maszkviselés, ami a zenekart a koncert ideje alatt nem érinti, illetve étel-ital fogyasztás közben továbbra sem kötelező. 

Az 500 fős korlát továbbra is érvényben marad, változatlanul

A főváros területén már mától érvényben van az alábbi két rendelkezés: 

  • Kötelező a maszkviselés moziban, a színházban, a hangversenyen, a cirkuszi előadáson a közönség számára nyitva álló helyiségekben, valamint az ilyen helyiséget magában foglaló épületnek a közönség számára nyitva álló részében, az étel- vagy italfogyasztás, illetve az előadók kivételével
  • Helyszíni bírság akkor alkalmazható, ha az elkövető az 1. § szerinti kötelezettségét az arra való felhívást követően sem teljesíti. Ezt a közterület-fenntartók ellenőrizhetik, bírságot szabhatnak ki. 

Sajnos a fővárosi rendelet nem tér ki a zenés-táncos rendezvényekre és könnyűzenei koncertekre, de nagy valószínűséggel ezek sem képeznek kivételt. 

VIII. Music Hungary Konferencia idén a Mi lesz veled zeneipar? alcímet kapta, és bizton számíthat rá mindenki, hogy lesz miről diskurzusokat folytatni Veszprémben. 
A konferencia facebook eseménye itt található. 

További
hírek

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.