Showcase 2022

Showcase-Selah Vie

Selah Vie

november 29.
Expresszó
00:30-01:15
Alternatív, Funk, Rock

Bő egy éve álltunk össze, mint Selah Vie, első fellépésük az idei ajkai tehetségkutatón történt meg. Számukra a 60-as, 70-es és 80-as évek zenéi nyújtanak inspirációt, dalaik is ezt az irányt célzottak képviselni. Alapvetően nem kívánják vegyíteni modern elemekkel dalaikat, hanem lehetőleg autentikusan kívánják megvalósítani a vintage zenei irányzatokat. A műfaj spektrum széles: rock, funky, alter, western, soul, mindezekből merítenek több-kevesebb elemet. 

Bővebben
Showcase-Hét hat Club

Hét Hat Club

november 29.
Terem
19:45-20:15
Jazz, Folk

A 2015-ben alakult zenekar, a Hét Hat Club a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad buli hangulatának fúziójaként született Budapesten. A világ minden táján fellépett zenész kollektíva különös egyediséggel vegyíti az erdélyi, szerb, bolgár és macedón zenei tradíciókat a városi jazz szellemiségével. Az utcazenészek alkotta csapat az utazás iránti közös szenvedélyük folytán az erdélyi folk, Cumbia, Manele, Kolos, Kopanista, Heavy Metal, a jazz, hip hop, Gyp-Hop és latin műfajok kultúráiból is inspirációt merített.

Bővebben
Showcase-hari_drama

hari_drama

november 29.
Expresszó
20:00-20:30
Unknown

A hari_drama az amire egész életedben vártál. A himnusz minden időben. Egy Interdiszciplináris, Interdimenzionális, örökké változó és önmagát újraértelmező Zeneművészeti kollektíva ami jelen kivitelezésében budapesten született meg. A Koncertjeikre robbanékony improvizáció, nyers érzelmi kitörések és gyümölcsosztogatás jellemző, a kiemelkedő közösségi hangulaton felül.

Bővebben
Showcase-Palásti Máté

Palásti Máté

november 29.
Papírkutya
20:15-20:45
Jazz, Akusztikus

Palásti Máté a hazai fellépések mellett idén októberben Kubában, Mexikóban és Észtországban turnézik. Máté repertoárja igen színes: jazz, flamenco, brazil, latin, bossa nova stílusjegyek improvizációkkal, melyek egyedivé teszik gitárjátékát. A roma gyökerek meghatározzák zenei világát.

Bővebben
Showcase-Nunki Bay

Nunki Bay Starship

november 29.
Terem
20:30-21:00
Jazz, Soul, Pop

A Nunki Bay Starship legénysége ismerős lehet a nagyközönségnek népszerű, hazai zenekarokból. Ebben a projektben egyesítik zenei tehetségüket és inspirációjukat, létrehozva ezzel saját, különleges univerzumukat. Stílusukat “audiovisual wormhole”, avagy audiovizuális féregjáratként határozzák meg – zenéjük a pop, a neosoul, a jazz elemeivel operál, pszichedelikus és r&b ízekkel fűszerezve. Első albumukat 2019 -ben adták ki, lehetőségük volt nagy budapesti klubokban játszani, országszerte turnézni és fesztiválokon fellépni. 2020-as tagcseréjük után több, mint készek meghódítani a világot, sőt a világűrt is 2021-ben megjelent albumukkal, a From a Proper Distance-szel. Ez az anyag új, letisztultabb zenei irányt mutat, és olyan problémákat, ideológiákat vesz górcső alá, melyeket szeretünk a szőnyeg alá söpörni a mindennapi életünkben.

Bővebben
Showcase-Nagy Emma Quintet

Nagy Emma Quintet

november 29.
Expresszó
21:00-21:30
Jazz

A Nagy Emma Quintet 2018 tavaszán alakult Budapesten. Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni zeneileg és emberileg is. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dobgroove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Olykor hangosan, máskor pedig halkan. 

Bővebben
Showcase-O_Sullivan

O’SULLIVAN

november 29.
Papírkutya
21:15-21:45
Indie, Akusztikus, Singer-songwriter

A Mongooz and the Magnet egyik frontembereként ismertté vált Ian O’Sullivan, zenekara mellett már hosszú ideje kacérkodott a szólóprojekt gondolatával. Aztán magánélete egy váratlan fordulóponthoz érkezett, ami arra motiválta, hogy a világ elé tárja bensőséges, személyes témákat boncolgató szóló dalait.

Bővebben
Showcase-ajsa luna

ajsa luna

november 29.
Terem
21:30-22:00
Elektronikus

Mélysötét elektronika, magával ragadó szövegvilág és baljós, de ugyanakkor mesebeli hangzás jellemzi leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált ajsa lunát, aki valójában csak egy 21 éves lány, aki szeret dalokat írni.

Bővebben
Showcase-MazsiMó

MazsiMó-GipsyMó

november 29.
Expresszó
22:00-22:30
Folk

A MazsiMÓ-GipsyMÓ katalán rumbára épülő zenét játszó formációt, a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Romengo zenekar vezetője, Rostás Mihály Mazsi hívta életre 2021 augusztusában. A Katalán Rumbát a világ minden táján a Gipsy Kings tette ismerté, ennek árnyékába lépve játszik a MazsiM-GipsyMó is katalán Rumbát, Magyarországon egyetlen zenekarként.

Bővebben
Showcase-Musspell

Musspell

november 29.
Papírkutya
22:45 - 23:15
Elektronikus

A Musspell zenés formáció 2019 tavaszán alakult Kolozsváron a Tordai út 9.szám tetőlakásában. A sajátos harmóniavilág melankólikus, és játékos elemekből épül, melyben fellelhetőek északi motívumok. Lényeges szempont, hogy minden műben egyenlően hangsúlyos a két női szólam, így megszűnik a zenei hierarchia, ehelyett az egység, a kiteljesedés, mint folytonos egymáshoz igazodás valósul meg. Angol nyelvű dalaik szövegcentrikusak, a természet értékének állandóságát emelik ki, melyben folyamatosan tükröződnek a tagok lelkiállapotai is.

Bővebben
Showcase-Hundred Sins

Hundred Sins

november 29.
Terem
23:00-23:30
Elektronikus

A titokzatos Hundred Sins zenei stílusát az experimental, bass heavy és túlszaturált szavakkal lehet jellemezni. EDM múltjának köszönhetően a zenéin megfigyelhetőek a trance-dubstep stílusjegyek amik nagyban meghatározzák a hangzását. A maszk mögé rejtőző fiatal producer és karcos, punk attitűdöt sugárzó elektronikus hangzása megkerülhetetlen tényezője lett az új generációnak. Olyan előadókkal dolgozott együtt a közelmúltban, mint Beton Hofi, AKC Misi, ajsa luna, Lil Frakk vagy éppen Azahriah.

Bővebben
Showcase-Brenka

Brenka

november 29.
Expresszó
23:30-00:00
Pop

Brenka (Dárdai Blanka) sokszínű fiatal tehetség: az ország a 2019-es X-Faktorban ismerte meg, ahol Dallos Bogi mentoráltjaként a legjobb 8-ban végzett. 2020 végén kezdte el önálló zenei pályafutását, első saját számát, a magyar népzenei motívumokkal kísért „Tudom” című dalt ez év decemberben adta ki. Ezután kezdte el a közös munkát DOÓR-ral (Doór Mátyás dalszerző-producerrel), első közös daluk a “Vigyen A Víz” című szerzemény volt, ahol a népzene R&B jegyekkel keveredett. Brenka dalainak erejét sokszor sajátos atmoszférájuk adja, amelyekben az elektronikus megszólalást az élő hangszerek finomsága ellenpontozza. Az alkotói csapat élőben háromfős zenekarrá bővült és sikerrel mutatkozott be az A38 Hajón 2021 során.

Bővebben
Showcase-OTL-02

On The Low presents: Ekhoe

november 29.
Terem
23:45-00:30
Trap

Nincs az országban fiatal, ki ne ismerné a „Costa Rica” című számot. Ekhoe ezzel a bangerrel 2022 shooting starja lett és egyben az OTL egyik zászlóshajója valamint az Ibbi Academy sikerszorija. A dunaalmási fiatal minden közönséget megmozgat egy kevérekkel lassú, és elgondolkodtató számok és pogózható slágerekből. Erre van 2 albumnyi anyaga is!

Bővebben
Showcase-OIEE

OIEE

november 30.
Expresszó
00:30-01:15
Elektronikus

Az elektronikát tropical house-szal, technoval, nudiscoval, discoval, trance-szel és R&B-vel táncolható melódiává kotyvasztó OIEE jelenleg második nagylemezén dolgozik, ami 2023-ban jelenik meg. A lemezen közreműködik a Grammy-díjas Steve Dub (The Chemical Brothers, The Prodigy), SENA, Aluphobia, WaTa, Badfocus (CZ) és Zahár Fanni is.

Bővebben
Showcase-Pandora_Projekt

Pandóra Projekt

november 30.
Expresszó
20:00-20:30
Indie, Pop, Folk

A Pandóra Projekt egy fiatal, energikus duó, Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna
formációja. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok alapvetően indie -folk, avagy ethno – pop hangzásúak, egyszerű magyar népi motívumokkal vegyítve. Első daluk 2021 februárjában jelent meg ́Aki érdekel ́ címmel, majd áprilisban egy videóklip és érkezett hozzá, ami bekerült a 2021-es Magyar Klipszemlére. 2021 júniusában a kettes formáció teljes zenekarrá alakult,Major Gábor gitáron, Doór Mátyás basszusgitáron, Gerendás Ruben gitáron és perkán, Arató Illés pedig dobon egészítik ki és támogatják a duót a nagyobb koncerteken.

Bővebben
Showcase-Hegedűs Józsi

Hegedűs Józsi

november 30.
Papírkutya
20:15-20:45
Singer-songwriter

Hegedűs Józsi énekes, gitáros-dalszerző. A Csillagerdő zenekar frontembere. Szólóelőadóként a 2021-es Kikeltető legjobbjai közé jutott, 2022 tavaszán a Carson Coma vendégeként turnézik, miközben első szólóalbumát készíti.

Bővebben
Showcase-red-swamp

RED SWAMP

november 30.
Terem
20:30-21:00
Rock

A stoner/sludge metálban utazó (egymás közt csak “szmókermetál”) Red Swamp a Sabbath-Down-Clutch háromszög legerősebb stílusjegyeit öltözteti modern köntösbe: tonnás súlyú riffek, hatalmas refrének és markáns lüktetés jellemzi zenéjüket. Harmadik, “Time to Die” című nagylemezük 2022. január 20-án jelent meg, melyet a svéd metálzseni Jens Bogren (Sepultura, At the Gates, Soilwork, Arch Enemy, stb) masterelt.

Bővebben
Showcase-Kristoaf

kristoaf

november 30.
Expresszó
21:00-21:30
Indie

Énekes-dalszerzőként indult, elektronikus indie stílusban dolgozta fel a fiatalok nosztalgiaflessét Tóth Kristóf, művésznevén kristoaf. Debütáló lemeze, a “stáblista” 2021 tavaszán látott napvilágot. Azóta az egyik legizgalmasabb feltörekvő előadóként tartják számon. Zenekarával tavasszal Margaret Island előzenekaraként turnézott. Márciusban Hundred Sins és Lil Frakk közreműködésével mutatta meg egy sötétebb oldalát kristoaf, októberben ezt bővítette második single-ével, a “csattanó”-val. Legfrissebb szerzeménye a “műhely”, egy hét dalos több stílust körbetáncoló kislemez, amely legitimálja újvonalas előadóként jelenlétét a friss zenei légkörben.

Bővebben
Showcase-Uljana Quartet

Uljana Quartet

november 30.
Papírkutya
21:15-21:45
Unknown

Paár Julcsi legfrissebb formációja, az Uljana Quartet kifinomult kamareze, melynek fókuszában a magyar népdalok lírai hangvétele, érzékeny szöveg-és dallamvilága, valamint az egymással kölcsönhatásba lépő, rögtönzött hangszeres játék áll. Kortárs-improvizatív elemeket tartalmazó, de magyar népzenei dallamkincsből merítkező világzene. Az Uljana Quartet dalai tehát, erősen szövetelődnek az autentikus magyar népdalkincsből, valamint a jelenkor élő, lélegző zenei rétegeiből. Sűrű, de mégis friss muzsika, gondolatébresztő, kortárs és magyar.

Bővebben
Showcase-OTL-03

On The Low presents: Filo, Atka

november 30.
Terem
21:30-22:00
Trap

A Sződligeti Filo az OTL egyik legszínesebb madara. Két albumon át már sikerült neki a közönséget teljesen meglepnie egy keverékkel a punk-rockból és trapből. Bár a színészkedés is jól megy neki, a színpadon érzi magát igazán otthon. Minden koncertje hidegrázós élmény sok emócióval és tűzzel, amikor előadja a teljes mértékben saját produkcióból származó számait.

Atka egy népzenész – de mindeközben a magyar trap és pop szcéna egyik legtehetségesebb arca. Mint Ekhoe, ő is az Ibbi Academy növedéke, az OTL-es Ibbigang tehetségfejlesztő program sikersztorija. A Békéscsabai gyökerekkel rendelkező, több hangszeren játszó fiatalember már rég nekiállt az ország szépségeit elcsábítani, nem csak a hangjával.

Bővebben
Showcase-Kacaj

KACAJ

november 30.
Expresszó
22:00-22:30
Folk

A KACAJ egy immáron kétéves, pécsi székhelyű folkpop zenekar.
Különlegességük, hogy nem csak a korosztály-spektrum szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozognak, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Céljuk; a népzenei értékeinket modern, populáris zenei köntösbe átdolgozva, minél szélesebb körben megkedveltetni és hallgatottá tenni, így elérve a fiatalabb generációkhoz is. Dalaik örömzene formájában születnek, és magukban hordozzák a vidéki energiákat, a fiatalos lendületet és az általunk képviselt magyar virtust. Mottójuk: „Sírva vigad a magyar” – avagy Pécs szívéből; a KACAJ.

Bővebben
Showcase-A Bence Kalandjai

A Bence kalandjai

november 30.
Papírkutya
22:45 - 23:15
Singer-songwriter

A Bence kalandjai a magyar könnyűzenei színtérről már sokak számára ismerős Jobbágy Bence gitáros-dalszerző egyszemélyes játszótere, ahol a gitár- és ének dallamok mellett a dalszöveg is központi szerepet tölt be. Bence dalain keresztül egy sajátos hangzásokkal, kifejező képekkel teli, álomszerű világba csöppenünk, ahol régi és új költők versei éppúgy teret kapnak, mint a szerző saját szövegei. A szó legjobb értelmében andalító, néhol kifejezetten melankolikus, néhol pedig játékosan vidám zene egy őszinte lenyomat a zenész gondolatairól.

Bővebben
Showcase-A Király Halott

A Király Halott

november 30.
Terem
23:00-23:30
Pop-rock

A zenekar 2017-ben alakult Nyíregyházán, amikor is a Pop-rock mellett letéve
voksát, megírta első kislemezét. A lemez az Amíg Élek címet viseli, és az első pár
hétben világossá vált számukra a visszajelzések alapján, hogy sikerült fülbemászó
anyagot alkotni. Szerencsésnek mondhatják magukat, ugyanis a zenekar korához képest nyaraisem teltek semmittevéssel: 2018-ban és 2019-ben egyaránt felléphettek a LeszFesztivál keretein belül. Az első lemezüket követően, 2018-ban kiadták Gyere Közelebb című dalukat, majd ezt követte 2019-ben A Büszke, mely második kislemezük munkálatainak kezdetét is jelöli egyben. 2020-ban megjelent második lemezük, mely lemez címadó dalához elkészítették első videóklipjüket is.
2022 tavaszán a zenekar egy 5 állomásos, vidéki turnéra indult az AWS társaságában majd azt, egy kiegészítő koncerttel zárta a Barba Negrában.

Bővebben
Showcase-Fiúk

Fiúk

november 30.
Expresszó
23:30-00:00
Pop

A Fiúk 2018-ban alakult Budapesten, amikor ez az öt idióta kitalálta, hogy kellene csinálni egy zenekart. A 2019-ben megjelent Félek című dalukkal debütáltak, amit több single követett, majd 2020-ban bekerültek az NKA Hangfoglaló program támogatott zenekarai közé. Ezalatt megjelent az első kislemezük, a Mivanveletek, majd 2021-ben kiadták az első nagylemezüket, ami a Velem egyedül címet kapta. A zenekar a saját stílusát földalatti popnak szokta nevezni. Az elmúlt 3 évben játszottak több hazai fesztiválon, budapesti és vidéki klubokban egyaránt. 2022-ben érkezett a Ha neked nem című EP-jük. Zeneileg nagy változáson mentek keresztül a korábbi dalokhoz képest, de bevallásuk szerint, ezzel a kislemezzel találták meg a stílusukat.

Bővebben
Még több
Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.