Programbontás 2020

Első nap

Bejelentés piktogram fehér

Megnyitó

A VIII. Music Hungary Konferenciát megnyitja Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Navracsics Tibor a VEB2023 kormánybiztosa és Weyer Balázs, a Szövetség elnöke

Előadó piktogram fehér

ProArt Zeneipari Jelentés 2020

A ProArt jelentés immár 5 éve a magyar zeneipar legátfogóbb és legnagyobb éves adatgyűjtése és kutatása. Most, a 2020-as évben is részletes jelentés készült a könnyűzenéről és ezzel együtt a vírushelyzet okozta aktualitásokról.

Prezentáció piktogram fehér

"Mi is pénzből élünk" - Vonzó-e a zenei életpálya

Rock and Roll, világkörüli turnék, fesztiválszínpadok és a piszkos anyagiak. Vonzó-e vajon a zenei életpálya anyagi szempontból, ha az átlagbérek évek óta nem emelkedtek, ha nincsen semmi biztosíték arra, hogy ínséges, hovatovább világjárvány idején is megélhetést biztosítson az állam a zenészeknek.

Moderátor: Stumpf András
Előadó piktogram fehér

Mit akarunk? Áfacsökkentést! Mikor akarjuk? Most!

A világjárvány okozta gazasági krízis kapcsán mikor, ha nem most a legaktuálisabb és legszükségesebb beszélni az áfacsökkentés kérdéséről a szektor újraindítása kapcsán? Szilágyi Dávid a PwC vezető elemzője prezentálja a Szövetség által rendelt hatástanulmányt, mellyel a Szövetség célja a koncertjegy-áfa csökkentésének kilobbizása.

Prezentáció piktogram fehér

Live stream lehetőségek és tiltások a DJ-k világában

A COVID-krach a DJ-ket is élénken érintette, ráadásul épp most, ebben az időszakban kezdte korlátozni a facebook a live streamekben használt zenék felhasználását. Mit tehet egy DJ ilyen időkben? Mik a lehetőségek és hogyan álljunk az új szabályozásokhoz? 

Moderátor: Jeszenszky Zsolt
Ebédszünet piktogram fehér

Kávészünet

Prezentáció piktogram fehér

Koronás támogatások, a támogatások királya: COVID-mentőövek szerte a világan

“Bezzeg a…” Körkép a COVID-krízist enyhítő zeneipari támogatási csomagokról szerte a világban. Vajon tényleg jobban csinálják? Mit tudunk ellesni a jógyakorlatokból?

A beszélgetésbe élőben kapcsoljuk Neus Lópezt (Initiative Musik) Berlinből és Helge Hintereggert (mica – music information center austria) Bécsből.

Moderátor: Décsy Eszter
Előadó piktogram fehér

Article 17, avagy az újrakezdés örömei

Value Gap, Safe Harbour és Article 17 – szorosan összefüggő, sokszor emlegetett fogalmak! De tényleg értjük, hogy mit jelentenek? Egy biztos, 2021 júniusáig minden EU tagállamnak implementálnia kell az új szerzői jogi irányelveket, ez pedig alapvetően módosítani fogja az online jogosítás folyamatát (is). Erről beszél dr. Békés Gergely ügyvéd, szerzői jogi szakértő, az SZTE ÁJTK Phd. hallgatója, az EJI jogi képviselője.

Előadó piktogram fehér

Bemutatkozik a ZEME

Az újonnan alakult ZEME – Zenei Menedzserek Egyesülét, a frissen megválasztott elnök, Szabó László ismerteti.

Ebédszünet piktogram fehér

Ebédszünet

Prezentáció piktogram fehér

Zöldülő zeneipar: fenntarthatósági megoldások az élőzenében

Járvány idején se feledkezzünk meg Földbolygónkról! Claire O’Neill az A Greener Festival társalapító igazgatója, és a Green Events & Innovations Conference szervezője érkezzik hozzánk, hogy egy rövid előadást követően Oszkó-Jakab Natáliával beszélgessenek az élőzenei rendezvények legújabb zöld megoldásairól.

Prezentáció piktogram fehér

Álmodnak-e az androidok elektonikus dalszövegekkel

A dalszövegek jövője: a dalszövegek az elmúlt években a digitális szolgáltatóknál és a social media felületeken is egyre nagyobb hangsúlyt kaptak, azonban felhasználásuk feltételei tisztázatlanok. Nemzetközi példákkal és hazai helyzetelemzéssel járjuk körbe és bogozzuk ki a sorokat.

Moderátor: Stumpf András
Előadó piktogram fehér

Rendezvényzöldítési törekvések a Veszprém-Balaton régióban 2020-2023

A Pannon Egyetem és a VEB2023 a körforgásos gazdaságra való átállás esélyeit vizsgálja a rendezvényipar kontextusában. A rövid összefoglaló során a hallgatók betekintést nyerhetnek a munkába. 

Prezentáció piktogram fehér

Tech & Roll

Hogyan kerülj térképre? Hogyan szerezz zenét a föld legtávolabb élő szerzőjével közösen? A Tech & Roll zeneipari start up-ok kikeltetője az Input Program gondozásában. Gyere, ismerd meg őket!

Moderátor: Kiss Ákos
Prezentáció piktogram fehér

Merch? A csomagolás fontos!

A zenekaros pólók korszaka nem járt le, sőt, mára új szintre lépett. A zenekari imidzs elengedhetetlen eleme lett a jól kitalált, igényes merch, ami bármilyen tárgy lehet, és a klubok kis pultjaiból a webshopokba is beköltözött. Arculatról, termékekről, terjesztésről beszélgetünk. 

Moderátor: Jónás Vera
Prezentáció piktogram fehér

Városi könnyűzenei koncepciók

A könnyűzene és az éjszakai élet sok városban hiányzó vagy megtűrt jelenség. Mi van akkor, ha egy városvezetés tudatosan számol, sőt, tervez vele? Mi van akkor, ha egy városvezetés támogatja a könnyűzenei életet? Erről beszélgetünk Veszprémben, Európa 2023-as Kulturális Fővárosában. 

Moderátor: Mészáros Zoltán
Ebédszünet piktogram fehér

Kávészünet

Prezentáció piktogram fehér

Könnyűzenésített társadalom, társadalmasított könnyűzene: beszélgetés Demeter Szilárddal

Ötéves terv, mentőcsomagok, zenei stratégia – mind olyan szavak, amik a könnyűzenei kontextusban itthon korábban nem hangzottak el, idén pedig mást sem hallunk. Demeter Szilárd könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos lesz Weyer Balázs elnök vendége a könnyűzenei támogatás jövőjéről, a könnyűzene társadalmasiasításáról és digitális archiválásról.

Második nap

Prezentáció piktogram fehér

Zenei érdekvédelmi szervezetek: hogyan csinálják külföldön?

Ebédszünet piktogram fehér

Kávészünet

Prezentáció piktogram fehér

Fesztiválok a COVID idején

Nemzetközi booking és fesztiválszervezés a COVID idején, avagy hogyan lehet stratégiailag tervezni egy ilyen évben, ennyire kiszámíthatatlan helyzetben? Hogyan tudnak a fesztiválok együttműködni egymással, hogy együtt lábaljanak ki a válságból? Mit tehetünk versenyhelyzetben, együtt? Ilyen kérdésekre keressük a választ.

Moderátor: Oszkó-Jakab Natália
Előadó piktogram fehér

Zeneipari kibeszélő: interaktív fórum a jelenről

Raktárkoncertek, gázsicsökkentések, klubbezárások, és még sorolhatnánk, mik a legkurrensebb ügyek a hazai zeneipar jelenében. Lobenwein Norbert és Muraközy Péter vezetésével beszélgessünk közösen az aktualitásokról egy interaktív fórumon, ahol bárki kérdezhet, bárki hozzászólhat.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.