Tech & Roll

Hogyan kerülj térképre? Hogyan szerezz zenét a föld legtávolabb élő szerzőjével közösen? A Tech & Roll zeneipari start up-ok kikeltetője az Input Program gondozásában. Gyere, ismerd meg őket!

Merch? A csomagolás fontos!

A zenekaros pólók korszaka nem járt le, sőt, mára új szintre lépett. A zenekari imidzs elengedhetetlen eleme lett a jól kitalált, igényes merch, ami bármilyen tárgy lehet, és a klubok kis pultjaiból a webshopokba is beköltözött. Arculatról, termékekről, terjesztésről beszélgetünk. 

Könnyűzenésített társadalom, társadalmasított könnyűzene: beszélgetés Demeter Szilárddal

Ötéves terv, mentőcsomagok, zenei stratégia – mind olyan szavak, amik a könnyűzenei kontextusban itthon korábban nem hangzottak el, idén pedig mást sem hallunk. Demeter Szilárd könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos lesz Weyer Balázs elnök vendége a könnyűzenei támogatás jövőjéről, a könnyűzene társadalmasiasításáról és digitális archiválásról.

Álmodnak-e az androidok elektronikus dalszövegekkel

A dalszövegek jövője: a dalszövegek az elmúlt években a digitális szolgáltatóknál és a social media felületeken is egyre nagyobb hangsúlyt kaptak, azonban felhasználásuk feltételei tisztázatlanok. Nemzetközi példákkal és hazai helyzetelemzéssel járjuk körbe és bogozzuk ki a sorokat.

Zöldülő zeneipar: fenntarthatósági megoldások az élőzenében

Járvány idején se feledkezzünk meg Földbolygónkról! Claire O’Neill az A Greener Festival társalapító igazgatója, és a Green Events & Innovations Conference szervezője érkezzik hozzánk, hogy egy rövid előadást követően Oszkó-Jakab Natáliával beszélgessenek az élőzenei rendezvények legújabb zöld megoldásairól.

“Mi is pénzből élünk” – Vonzó-e a zenei életpálya

Rock and Roll, világkörüli turnék, fesztiválszínpadok és a piszkos anyagiak. Vonzó-e vajon a zenei életpálya anyagi szempontból, ha az átlagbérek évek óta nem emelkedtek, ha nincsen semmi biztosíték arra, hogy ínséges, hovatovább világjárvány idején is megélhetést biztosítson az állam a zenészeknek.