Music Hungary-díj

Régi tervét valósítja meg a Music Hungary Szövetség: rangos szakmai díjjal tüntetik ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. Azért alapították a Music Hungary-díjat, hogy több figyelmet irányítsanak a zenei szektorra, elismerésben részesítsék a kiemelkedő teljesítményeket. 

A Szövetség célja, hogy egy olyan átfogó, a zeneipar minden szegmensét mustráló díjat alapítson, mely Magyarországon korábban nem volt. Az alapítás éve egybeesik a Konferencia jubileumával, az első díjátadó gála a X. Music Hungary Konferencia & Showcase zárónapján, november 30-án lesz a veszprémi Hangvillában, mely ismét a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt főtámogatásával valósul meg.

A nevezés folyamata nyílt volt, a jelöltekből pedig szakmai zsűri állította össze a shortlistet, nyolc kategóriában. A kategóriák plasztikusságával a Szövetség az átjárhatóságot és a zeneipar egységes szövetét hangsúlyozza. Lássuk a zsűri által kiválasztott legjobb jelölteket: 

Shortlist

A shortlistből a díjazottakat a Szövetség elnöksége, Weyer Balázs elnök, Kádár Tamás társelnök és Süli András elnökségi tag választja ki, a shortlistet pedig szakmai bíráló bizottság állította össze: Jónás Vera Artisjus- és fonogram díjas énekesnő, dalszerző; Décsy Eszter, a Music Hungary Szövetség PR- és kommunikációs menedzsere; Horváth Gergely rádiós szakember, kreatív producer; Réz György, kommunikációs szakember és Majdnem Híres Rocksuli társalapítója; Stiedl Gusztáv, Schubert Music Publishing társtulajdonosa és a Magyar Zeneműkiadók Szövetségének társelnöke; Temesi Bertalan Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros,zenei producer; és Varga Balázs, a TIXA Hungary Kft. alapítója, ügyvezetője, a Fekete Zaj Fesztivál főszervezője.

A X. Music Hungary Konferencia & Showcase november 29-30-án lesz Veszprémben, a jegyek már kaphatók a Tixa felületén.

Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.