Előadók 2021

’Sigmond Eszter
’Sigmond Eszter
turisztikai szakértő, Pannon Egyetem
Panel(ek):

’Sigmond Eszter a Pannon Egyetem Balatoni Turisztikai Kutatóintézetének szakértőjeként többek között a fesztiválok fenntarthatóságával kapcsolatos kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, a Veszprém–Balaton 2023 EKF projekttel együttműködésben. Korábban a Bakony–Balaton régió turisztikai desztinációmenedzsmentjéért felelt. Foglalkozik továbbá rendezvényszervezéssel, valamint a Veszprém–Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Folytatás
Bajzáth Sándor
Bajzáth Sándor
Addiktológiai konzultáns

Bajzáth Sándor (1965-) felépülő függő, 15 évig használt intravénásan kábítószereket, főleg ópiátokat (heroin, methadon) valamint serkentőket (amfetamin, kokain) és nyugtatókat, altatókat, és alkoholt. Kb. 15 kórházi elvonós leállási kísérlet és több rehabilitációs intézetben eltöltött 40 hónap után már több mint 19 éve él szer és alkoholmentesen, felépülésben. Szociális munkás, addiktológiai konzulens, gyászcsoport vezető. Drog- és alkohol függőkkel valamint hozzátartozóikkal foglalkozik tizennyolc éve intézményi (rehab, börtön, kórház) és több mint nyolc éve magánpraxisban is egyéni és csoportos formában, emellett évek óta függőség témájú cikkeket publikál (www.addikt.hu), előadásokat tart. Társszerzője a Repülök a gyógyszerrel és a Pörögnek a fejemben a filmkockák c. köteteknek.

Folytatás
Bánki Nikoletta
Bánki Nikoletta
menedzser, GrapefruitMoon Records

Bánki Nikoletta 5 évig volt az MZK Publishing A&R menedzsere, ahol széles ismereteket szerzett a zeneipar több területéről. Elsőként az Aurevoir. zenekarnál kezdett menedzsmenti feladatokat is ellátni. 2019-ben kiválva az MZK-ból saját hangfelvételkiadót hozott létre GrapefruitMoon Records néven, melyet a nyitottság és zenei sokszínűség jellemez. Jelenleg 3 zenekar (Nunki Bay Starship, Odd ID (ex-Ethnofil), The Pontiac) menedzsere, emellett zenei pályázatíróként is tevékenykedik. Az elmúlt évek alatt több mint 100 formációt/előadót jutatott összesen közel 300 millió vissza nem térítendő támogatáshoz. Az idén megjelent Az ötödik tag, a menedzser! című kiadvány kezdő zenekari menedzsmentről szóló fejezetét is ő jegyzi.

Folytatás
Bérczes Ádám
Egység Média
Folytatás
Bicsérdi-Fülöp Ádám
Bicsérdi-Fülöp Ádám
újságíró
A média- és reklámiparral foglalkozó Kreatív újságírója 2018 óta, korábban a hvg.hu-nál dolgozott.
Folytatás
Biczó Andrea
Biczó Andrea
PR manager - Budapest Park
Biczó Andrea kezdetben a zenei sajtóban szerzett tapasztalatokat a Recorder és a Phenomenon magazin újságírójaként. Szakterülete a kommunikáció, főállásban négy éve a Budapest Park PR managere. Korábban közel öt évig dolgozott a Universal Music Hungary lemezkiadónál. A Budapest Park mellett projektszerűen segít zenekarok kommunikációjában is, illetve a Fran Palermo, a Qualitons és a Nunki Bay Starship állandó sajtósa, illetve kommunikációs tanácsadója.
Folytatás
Bíró Zsolt
Bíró Zsolt
Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnöke
Bíró Zsolt zeneszerző, szövegíró, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnöke, A Nemzeti Kulturális Alap kurátora, a DMF Music Rendezvényszervező tulajdonosa.
Folytatás
Bodrogi András
Bodrogi András
új média szakember, The State 51 Conspiracy

Bodrogi András új média szakember, digitális-zeneüzlet szakértő, videomarketing és tartalommenedzsment specialista. A digitális zenei éra kezdeteitől a gyakorlatban tanulta és tapasztalta meg az online és mobil zeneértékesítés, az új formátumok és a zenefogyasztás változásait. A Majdnem Híres Rocksuli oktatójaként a Digitális Zeneüzlet A-tól Z-ig évente elindított kurzusát vezeti. Jelenleg egy angol, a The state51 Conspiracy nevű zenei-tech, kiadó és terjesztőcég jogmenedzsment csapatát vezeti, továbbá mentorként vesz részt a JUMP – European Music Market Accelerator programban, ahol zeneipari start-up-ok fejlődését segíti tapasztalataival. Előadóként számtalan hazai és európai zeneipari konferencián, egyetemeken, és oktatási programokban ad elő, vesz részt.

Folytatás
Borsa Kata
Borsa Kata
Magyar Fesztivál Szövetség

Borsa Kata a Magyar Fesztivál Szövetség új elnöke, a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok kollégiumának tagja, író, dramaturg, fesztivál szervező a Karzat Színház Nonprofit Kft. vezető munkatársa, az EFFE Laureate díjas Öt Templom Fesztivál és az Öt Templom Advent programigazgatója.

Folytatás
Borsos László
Borsos László
Live Nation
Panel(ek):

Borsos László – ügyvezető, Live Nation CEE Kft.

25 éve kezdtem a szakmában dolgozni, még a legendás Multimedia-val, mely 2003 óta a Live Nation (a kezdetekkor még Clear Channel) globális koncertszervező hálózat része. Kezdetben pénzügyi vezetőként feleltem a gazdasági ügyekért, azonban már több mint 13 éve a cég ügyvezetőjeként a kelet-európai regionális működésért vagyok felelős.

Folytatás
Csepelyi Adrienn
Csepelyi Adrienn
könnyűzenei újságíró, podcaster

Csepelyi Adrienn könnyűzenei újságíróként végzett a Majdnem Híres Rocksuliban, 2008 óta dolgozik kulturális újságíróként és publicistaként. 2013-ban Junior Prima Díjat kapott, volt a Népszabadság munkatársa és a Népszava kulturális rovatvezetője, 2018 óta a WMN szerzője. Popfilter című műsora 2017-ben indult a Klubrádióban, 2019 óta podcastként működik a WMN égisze alatt. 2018-ban jelent meg első regénye Belemenés címmel.

Folytatás
Czeglédi Szabolcs
Czeglédi Szabolcs
programigazgató; Akvárium, Bánkitó

Czeglédi Szabolcs 2019 óta az Akvárium Klub programigazgatója, 2017 óta a Bánkitó Fesztivál zenei programszervezője. Managerként a Galaxisokkal, a Middlemist Red-del és a Platon Karataev-vel dolgozik együtt. 2015-től a Szigetnél és 2017-től a Budapest Promoternél promoter representative-ként dolgozott együtt többek között a Foo Fighters-zel, az Arctic Monkeys-zal, Nick Cave-vel, az Arcade Fire-rel, vagy a Green Day-jel. Czeglédi Szabolcs a Run Over Dogs frontembereként turnézott Amerikában, Japánban és Európában az elmúlt 5 évben.

Folytatás
Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.