Előadók 2021

Bánki Nikoletta
Bánki Nikoletta
menedzser, GrapefruitMoon Records
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Bánki Nikoletta 5 évig volt az MZK Publishing A&R menedzsere, ahol széles ismereteket szerzett a zeneipar több területéről. Elsőként az Aurevoir. zenekarnál kezdett menedzsmenti feladatokat is ellátni. 2019-ben kiválva az MZK-ból saját hangfelvételkiadót hozott létre GrapefruitMoon Records néven, melyet a nyitottság és zenei sokszínűség jellemez. Jelenleg 3 zenekar (Nunki Bay Starship, Odd ID (ex-Ethnofil), The Pontiac) menedzsere, emellett zenei pályázatíróként is tevékenykedik. Az elmúlt évek alatt több mint 100 formációt/előadót jutatott összesen közel 300 millió vissza nem térítendő támogatáshoz. Az idén megjelent Az ötödik tag, a menedzser! című kiadvány kezdő zenekari menedzsmentről szóló fejezetét is ő jegyzi.

Folytatás
Biczó Andrea
Biczó Andrea
PR manager - Budapest Park
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Biczó Andrea kezdetben a zenei sajtóban szerzett tapasztalatokat a Recorder és a Phenomenon magazin újságírójaként. Szakterülete a kommunikáció, főállásban négy éve a Budapest Park PR managere. Korábban közel öt évig dolgozott a Universal Music Hungary lemezkiadónál. A Budapest Park mellett projektszerűen segít zenekarok kommunikációjában is, illetve a Fran Palermo, a Qualitons és a Nunki Bay Starship állandó sajtósa, illetve kommunikációs tanácsadója.
Folytatás
Bíró Zsolt
Bíró Zsolt
Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnöke
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Bíró Zsolt zeneszerző, szövegíró, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnöke, A Nemzeti Kulturális Alap kurátora, a DMF Music Rendezvényszervező tulajdonosa.
Folytatás
Csepelyi Adrienn
Csepelyi Adrienn
könnyűzenei újságíró, podcaster
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Csepelyi Adrienn könnyűzenei újságíróként végzett a Majdnem Híres Rocksuliban, 2008 óta dolgozik kulturális újságíróként és publicistaként. 2013-ban Junior Prima Díjat kapott, volt a Népszabadság munkatársa és a Népszava kulturális rovatvezetője, 2018 óta a WMN szerzője. Popfilter című műsora 2017-ben indult a Klubrádióban, 2019 óta podcastként működik a WMN égisze alatt. 2018-ban jelent meg első regénye Belemenés címmel.

Folytatás
Czeglédi Szabolcs
Czeglédi Szabolcs
programigazgató; Akvárium, Bánkitó
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Czeglédi Szabolcs 2019 óta az Akvárium Klub programigazgatója, 2017 óta a Bánkitó Fesztivál zenei programszervezője. Managerként a Galaxisokkal, a Middlemist Red-del és a Platon Karataev-vel dolgozik együtt. 2015-től a Szigetnél és 2017-től a Budapest Promoternél promoter representative-ként dolgozott együtt többek között a Foo Fighters-zel, az Arctic Monkeys-zal, Nick Cave-vel, az Arcade Fire-rel, vagy a Green Day-jel. Czeglédi Szabolcs a Run Over Dogs frontembereként turnézott Amerikában, Japánban és Európában az elmúlt 5 évben.

Folytatás
Décsy Eszter
Décsy Eszter
NOW Books & Music, Music Hungary Szövetség, EEnlarge Europe
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Décsy Eszter zenei pályáját 2012-ben a NOWmagazin alapításával kezdte, így került évről-évre egyre közelebb a zenei kommunikációhoz és a menedzsmenthez. 2015-ben alapította a NOW Books & Music irodalmi-zenei menedzsment-labelt, több könyvet és lemezt is kiadtak, több zenekarral is dolgozott, szervezett megannyi irodalmi és zenei rendezvényt. Jelenleg olyan előadókkal dolgozik együtt, mint pl. iamyank és a Woodstock Barbie. 2019 óta dolgozik a HAIL – Hungarian Association of Independent Labels kommunikációs és projektmenedzsereként, illetve 2020 szeptembere óta a Music Hungary Szövetség PR és kommunikációs menedzsereként is. Emellett jelenleg az EEnlarge Europe nemzetközi kis klubos edukációs projekt főkoordinációját is végzi.

Folytatás
Dénes Adél
Dénes Adél
Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Dénes Adél a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója, a Hangfoglaló Programiroda vezetője, a Hajógyár főszerkesztője. Tagja a PKÜ Popkulturális Fejlesztések Kollégiumának, valamint az NKA Hangfoglaló Kollégiumának is.

Folytatás
Dr. Horváth Péter
Dr. Horváth Péter
ProArt igazgatója
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Dr. Horváth Péter, jogász, közgazdász, 2004. óta a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója

Folytatás
Dr. Szinger András
Dr. Szinger András
Artisjus Főigazgatója
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Dr. Szinger András szerzői jogász, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Főigazgatója, tanulmányait az ELTE jogi karán és a CEU Business Schoolban (MBA) végezte.

A zenei közös jogkezelés európai (GESAC) és globális (CISAC) ernyőszervezeteinek elnökségi tagja.

Folytatás
Élő Márton
Élő Márton
producer, menedzser, szervező
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Nevem Élő Márton, 2000 óta vagyok aktív részese a magyar könnyű és világzenei életnek. Karrieremet producer,dj-ként kezdtem, de mára a zeneipar szinte minden területén aktív vagyok. Dolgozom mint hangszeres zenész (harsona-Irie Maffia, Los Orangutanes, Nart Orchestra) hangmérnök, producer (Irie Maffia, Los Orangutanes, Sena Dagadu, Nneka, RedRed) zenekari menedzser, koncertszervező (Irie Maffia, Los Orangutanes, Sena Dub) fesztiválszervező: Palkonya Hangja, Ghánai Magyar Kultúrális Hetek és Hanglemezkiadó (Irie Maffia Productions, LO Productions, Senasational Music).

Folytatás
Gallasz Enikő
Gallasz Enikő
WMMusicDistribution Kft. ügyvezetője
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Miután szakdolgozatomat a Budapesti Corvinus Egyetemen a digitális zenekereskedelemről írtam, 2007-től a gyakorlatban is volt alkalmam megismerni a szakterületet a Universal Music csapatában. A Head of Digital & New Business pozícióban a major katalógusban rejlő lehetőségeket igyekeztem hasznosítani, mielőtt 2011-ben váltottam volna a független iparágra. Az elmúlt években a WMMusicDistribution Kft. ügyvezetőjeként a hazai független előadók és kiadók zenei katalógusának digitális terjesztése, az ahhoz kapcsolódó digitális zenei jogkezelés vált a szakterületemmé.

Folytatás
Jeges Zsolt
Jeges Zsolt
CEEntral Party alapítója, a HAIL elnöke
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Jeges Zsolt a Mamazone alapítója, mely kiadói, menedzsment feladatokat lát el, 2007 óta. A fókusz a kezdetektől fogva külföldre irányul, ennek is köszönhetően tagja volt annak a csapatnak, mely a RegiON showcase fesztivált és konferenciát szervezte 2007-2009 között, valamint a 2016-ban véget ért CEETEP (Central-Eastern-European Talent Exchange Program) programba is számos zenekara került be, lehetőséget kapva Európa jelentős fesztiváljain való fellépésre. 2015-ben Náray Mártonnal megalapítja a Take Berlin Promotion ügynökséget, mely elsősorban a Lollapalooza Berlin, a Melt! és a Rock for People fesztiválok kelet-közép-európai promóteri feladatait végezte, emellett mindketten számos nemzetközi szervezetben vesznek részt, mely a jövő zeneipari együttműködéseit hivatott kialakítani. 2016-ban indult útjára a CEEntral Party névre keresztelt programsorozatuk, melynek keretében közép-kelet-európai zenekarok léphetnek fel fontos európai showcase fesztiválokon. Eddig a Eurosonic-Norderslaag Fesztiválon, a Reeperbahn Fesztiválon a c/o pop Fesztiválon és a Musikmesse Nemzetközi Hangszerkiállításon és Fesztiválon volt jelen a kezdeményezés, óriási sikerrel. 2015 óta előadásokat tart nemzetközi konferenciákon és magyar oktatási intézményekben. 2017 óta modulvezetőként tanít az IBS International Business School-on, 2018-ban Hamburgban megalapítja az Atomic CEE zenei tanácsadó céget, valamint kollégáival megalapítja a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesületét, melynek elnöki tisztét is betölti.

Folytatás
Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.