Előadók

sigmond eszter
'Sigmond Eszter
turisztikai szakértő, Pannon Egyetem
Panel(ek):

Zene és a Földünk

’Sigmond Eszter a Pannon Egyetem Balatoni Turisztikai Kutatóintézetének szakértőjeként többek között a fesztiválok fenntarthatóságával kapcsolatos kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, a Veszprém–Balaton 2023 EKF projekttel együttműködésben. Korábban a Bakony–Balaton régió turisztikai desztinációmenedzsmentjéért felelt. Foglalkozik továbbá rendezvényszervezéssel, valamint a Veszprém–Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Folytatás
antal tamás
Antal Tamás
Mood Media
Panel(ek):

Előtérben a háttérzene

Antal Tamás a világszerte érzékszervi marketing megoldásokat kínáló Mood Media alelnökeként 12 éve irányítja a régió (Közép-Kelet-Európa és Oroszország) működését. Korábban az in-store megoldások területén ill. a köztéri médiapiacon tevékenykedett. MBA végzettségét az angol Open University-n szerezte, két felnőtt gyermek édesapja, zene-, koncert- és filmrajongó.

Folytatás
áron andrás
Áron András ‘Apey’
zenész, zeneszerző
Panel(ek):

Zene és hobby

Aron András Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas előadó és dalszerző.
A sokoldalú énekes-gitáros neve senki számára nem hangzik ismeretlenül a LAZARVS, a Trillion, vagy szóló produkciója révén.

Folytatás
b nagy réka
B. Nagy Réka
énekesnő, influencer
Panel(ek):

Online világ és a valóság

B. Nagy Réka énekesnő, influencer. A Valahol, az Emlékezz rám és a Láss Belém című számait már több millióan megtekintették a YouTube-on. Ahogyan a dalszövegeiben, úgy a közösségi platformjain is arra biztatja a követőit, hogy merjenek önazonosak lenni és fogadják el magukat. Hisz abban, hogy mindannyian különlegesek vagyunk és éppen azok a dolgok tesznek minket egyedivé, amit mások talán a hibáinknak tartanak.”
Folytatás
Bajnai Zsolt - Fotó Csákvári Zsigmond
Bajnai Zsolt
A Hangfoglaló Program elindítója, a Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportjának vezetője
Panel(ek):

A könnyűzenei oktatás és a zene szeretete

Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás, későbbi Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program elindítója, 2015-2020 között az illetékes NKA kollégium vezetője, 2018-2021 között a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda vezetője. Elsősorban a könnyűzene története és oktatása foglalkoztatja, több ezekkel kapcsolatos publikáció szerzője, könyvek szerkesztője, konferenciák szervezője.

Folytatás
bali david
Bali Dávid
Head of Label Relations, Hungary, Romania and Balkans
Panel(ek):

Zene és a közönség: műfaj-határok és közönség-határok, Párhuzamos valóságok a magyar zenében

A Believe kiadói kapcsolatokért felelős vezetője Magyarországon, Romániában és a Balkánon. Felelősségi körébe tartozik a kiadók, valamint a helyi csapatok segítése digitális stratégiaalkotásban, problémamegoldásban, valamint katalógus-szintű feladatok kezelésében a terjesztést illetően. 2018 és 2021 között a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) könnyűzenei exportiroda vezetője volt, azt megelőzően az A38 Hajón felelt produkciós és programszervezői feladatok ellátásáért. Munkaköre mellett a társadalmi kérdésekben aktív hardcore/punk zenekar, a Satelles basszusgitárosa, valamint a Kisterem (978-615-01-2054-6) c. könyv szerzője.

Folytatás
Balla Gergely
Balla Gergely
Platon Karataev
Panel(ek):

Zene és az anyagi tudatosság

Balla Gergely a Platon Karataev zenekar egyik énekes-dalszerzője, dalszövegírója. Az együttes mögött több nemzetközi turné van már, itthon pedig teltházas koncerteket adott többek között az Akváriumban, A38-on, MÜPÁban is. Idén januárban jött ki Partért kiáltó c. lemezük, melyhez a Prae kiadó gondozásában egy dalszövegkötet is megjelent.
Folytatás
békés gergely
Békés Gergely
ügyvéd, az EJI jogi képviselője
Panel(ek):

A hazai zene aránya: rádió, streaming, tévé, háttérzene

Békés Gergely, ügyvéd, az EJI jogi képviselője, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért felügyelőbizottsági elnöke, a Tóth Aladár Alapítvány kurátora. 40 éve zenél amatőr együttesekben, 20 éve foglalkozik a magyar zenei piaccal.

Folytatás
bérczes ádám
Bérczes Ádám
Music Mentál
Panel(ek):

Zene és lélek: Music Mentál

Húsz év vállalkozói lét után döntöttem úgy, hogy felhagyok zeneipari tevékenységemmel és életidőmet, energiámat, tapasztalatomat és tudásomat mások szolgálatára fordítom. 2008-ban egy vékonybélműtét során változott meg velem a világ és életszemléletem.
Azóta folyamatosan képzem magam, fejlesztem önismeretemet és általa világismeretemet. Az elmúlt években jártasságot szereztem a természetgyógyászat területén. Bionergetikusi és fülakupunktúrás addiktológusi szakvizsgát tettem, majd megszereztem a természetgyógyász működési engedélyt is. Kiemelt terápiás eszközöm az aromaterápia, melynek keretében a tüneteket illóolajak segítségével segítek tompítani.
Életmódváltoztatási tanácsadóvá és coach-csá is “tanultam” magam, hogy terápiás módszerekként a nézőpont- és életmódbéli változtatások széles tárházát megismerjem. Jelenleg a Károli Gáspár Református egyetem mentálhigiénés segítő képzésének diplomázó hallgatója vagyok.
Folytatás
biczo andrea
Biczó Andrea
PR manager, Budapest Park
Panel(ek):

Zene és sajtó

Biczó Andrea kezdetben a zenei sajtóban szerzett tapasztalatokat a Recorder és a Phenomenon magazin újságírójaként. Szakterülete a kommunikáció, főállásban öt éve a Budapest Park PR managere. Korábban közel öt évig dolgozott a Universal Music Hungary lemezkiadónál. A Budapest Park mellett projektszerűen segít zenekarok kommunikációjában is.

Folytatás
biro zsolt_1
Bíró Zsolt
zeneszerző, szövegíró
Panel(ek):

Párhuzamos valóságok a magyar zenében

Bíró Zsolt zeneszerző, szövegíró, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnöke, A Nemzeti Kulturális Alap kurátora, a DMF Music Rendezvényszervező tulajdonosa.
Folytatás
Bódi Ferenc
Bódi Ferenc
Music Engine Hungária Kft.
Panel(ek):

Előtérben a háttérzene

A 2013 óta működő Music EngineHungária Kft. társalapítója és ügyvezetője.

Folytatás
borsos laszlo
Borsos László
ügyvezető, Live Nation CEE
Panel(ek):

Zene és az adókörnyezet

25 éve kezdtem a szakmában dolgozni, még a legendás Multimedia-val, mely 2003 óta a Live Nation (a kezdetekkor még Clear Channel) globális koncertszervező hálózat része. Kezdetben pénzügyi vezetőként feleltem a gazdasági ügyekért, azonban már több mint 13 éve a cég ügyvezetőjeként a kelet-európai regionális működésért vagyok felelős.

Folytatás
csala bertalan
Csala Bertalan
szervező, zenekari menedzser, zenész
Panel(ek):

Hiba vagy nincs megadva

Csala Bertalan szervező, zenekari menedzser, zenész. Több, mint 10 éve dolgozik a zeneiparban, volt már zenei újságíró, koncertszervező és promoter is. Jelenleg a music360 vezetője, zenei workshopokat, iparági beszélgetéseket, találkozókat és fesztiváloknak off-programokat szervez. Az Entrópia Architektúra booking agent-je.

Folytatás
cselőtei lászló
Cselőtei László
Hangfoglaló Program
Panel(ek):

Zene és állami támogatások

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője, zenei újságíró, rádiós műsorvezető, a Hammerworld magazin társalapító / vezető szerkesztője. Művészeti pedagógus diplomával a zsebében, az elmúlt harmincöt év során a zeneipar szinte minden területén dolgozott a hangfelvétel kiadástól a zenei termékek kis- és nagykereskedelmén át a koncertszervezésig. Pályája elején zenészként, szövegíróként és grafikusként is alkotott.

Folytatás
csókay ákos
Csókay Ákos
BKIK
Panel(ek):

Zene és az adókörnyezet

Kutatóként, majd piaci cégek és nagy állami IKT projektek stratégiai tanácsadójaként kezdtem pályámat a 2000-es évek legelején. Ezt követően minisztériumok és önkormányzatok, majd a 2010-es évektől állami vállalatok mellett működtem tanácsadóként később vezető menedzserként. 2021 óta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói szervezetté alakításán dolgozom, mely fókuszába a vállalkozókkal folytatott konzultációt és a Kamarák közötti regionális együttműködést állítja.

Folytatás
czeglédi szabolcs
Czeglédi Szabolcs
zenei programszervező, menedzser
Panel(ek):

Risk & Trust avagy tudás/tanulás/kompetencia/versengés feszültsége a zeneiparban, Zene és gyereknevelés

Czeglédi Szabolcs az Akvárium Klub programigazgatója, a Bánktió
Fesztivál zenei programszervezője, a La Boum és az Isolation Budapest alapítója, zenei programszervezője, valamint a Platon Karataev és a Galaxisok managere.

Folytatás
czutor_zoltan
Czutor Zoltán
dalszerző, előadó
Panel(ek):

Zene és az anyagi tudatosság

Czutor Zoltán dalszerző, előadó. A Nyers és a Belmondo frontembere, több mint 500 zenés mű alkotója, közéleti aktivista.

Az Artisjus vezetőségi tagja, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének alapító elnöke.

Folytatás
NOW_2440_3_sqare
Décsy Eszter
Music Hungary Szövetség - PR, kommunikáció, Corner Art Management, EEnlarge Europe
Panel(ek):

Zene a városi élet szövetében – Hazai klubok jógyakorlatai

A rockzene három évesen fertőzött meg, aztán jött az olvasásszenvedély, a tetoválás, a filmek, és nem volt megállás. Két év London, közel egy év Indonézia után 2012-ben Zsiga Pál barátommal megalapítottuk a NOWmagazint, aminek kezdetben side-projektjeként indítottam el a NOW Books & Music-ot. Megjártam az irodalmi életet, a rendezvények bugyrait, elvégeztem egy zenei menedzsment képzést és sok más egyebet.

Jelenleg olyan csodálatos zenészekkel dolgozom együtt, mint iamyank vagy a Woodstock Barbie, de 2019-ben tettem le a grassroot-szektort erősítő, nemzetközi klubos hub, az EEnlarge Europe alapjait, szabadúszóként pedig a Music Hungary Szövetség és a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesülete PR-kommunikációs menedzsere is vagyok.

EEnlarge Europe: http://eenlargeeurope.com/
Corner Art: https://cornerart.hu/

Folytatás
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
PIM, PKÜ, MKA
Panel(ek):

Zene és állami támogatások

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriumának elnöke

Folytatás
Dezsényi Eszter
Dezsényi Eszter
Marketing, A&R and Booking Manager - Universal Music Hungary
Panel(ek):

Online világ és a valóság

Dezsényi Eszter közel 6 éve dolgozik a Universal Music Hungary Kft-nél, mint Marketing, A&R és Booking Manager, azon belül a kiadónál lévő magyar repertoár teljeskörű managementjét látja el. Olyan előadók útját egyengeti már a kezdetektől, mint Krúbi, Beton.Hofi vagy a Soulwave.
Folytatás
Dominus Ákos
Dominus Ákos
VEB 2023, Sziget
Panel(ek):

Zene és a Földünk

Dominus Ákos 19 évvel ezelőtt csatlakozott a Sziget Szervezőiroda csapatához külső munkatársként, hogy segítse a környezetvédelmi aktivitások bevezetését. Azonban az azóta eltelt évek alatt, a kezdetben még csak a szelektív hulladékgyűjtésre koncentráló projekt komplex környezetterhelés csökkentési és szemléletformáló tevékenységgé vált a vezetésével, melyet mostanra nemzetközi szinten is jegyeznek. Ákos ezek mellett a kulturális ipar számos területén aktív; az általa fejlesztett programok a legtöbb esetben hatékonyan integrálják a társadalmi és az üzleti célokat. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kulturális rendezvényeinek szervezője; a Bánkitó Fesztivál produkciós vezetője, az International Business School projektmenedzsment oktatója, és a Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagja. Tanácsadóként segíti a Veszprém-Balaton régióban létrejövő  Európai Kulturális Főváros 2023 évadot is; továbbá a Music Hungary Szövetség felügyelőbizottságának is a tagja.

Folytatás
horvath peter
dr. Horváth Péter
jogász, közgazdász, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója
Panel(ek):

Zeneipari jelentés

Folytatás
tóth peter benjamin
dr. Tóth Péter Benjamin
Artisjus
Panel(ek):

Zene és streaming jogdíjak, Songwriting HUB – közös dalszerzői adatbázis

Tóth Péter Benjamin jogász és PR kommunikációs szakember, az ARTISJUS Üzleti Transzformációs Főosztályának igazgatója. Nevéhez fűződik az Artisjus 2010-ben megkezdett kommunikációs stratégiája és annak végrehajtása. A közös jogkezelés működésének belső megújításáért dolgozik, emellett rendszeresen tart előadásokat a zenei szerzői jog témájában. A Dal+Szerző magazin és blog alapítója.

Folytatás
...
Music Hungary

Hírlevél feliratkozás

Add meg neved és e-mail címed, hogy elsőként értesülj fontos híreinkről, újdonságokról.