Galéria 2015

Music Hungary 2015

Regisztráció

 
Fotós: Bán Attila
 
A 2015-ben rendezett Music Hungary Konferencia nyitóbeszédét Gerendai Károly tartotta. Utána az első előadás következett, melynek címe: Elkészült a Magyar zeneipari jelentés 2015! Az előadáson szó volt a kutatás hátteréről és módszertanáról. Meghívott előadók: Antal Dániel, dr. Horváth Péter (ProArt)
 
 
Képen: Antal Dániel, dr. Horváth Péter (ProArt)
Fotós: Bán Attila
 
A „Kik vagyunk és hol a helyünk?” című beszélgetés a zeneipar szerkezetéről, jövedelemáramlási modelljeiről és az átalakulási struktúrájáról szólt. Meghívott előadók: Havas István (Ernst&Young), Bognár Attila (A38), Böszörményi Nagy Gergely (Design Terminal), moderátor: Zsoldos Dávid (fidelio)
 
 
Képen (balról jobbra): Havas István (Ernst&Young), Bognár Attila (A38), Böszörményi Nagy Gergely (Design Terminal), Zsoldos Dávid
Fotós: Nemes Róbert
 
„Oktatás, zenére nevelés” címmel beszélgettek a meghívottak a lakossági aktív zenei részvételének előmozdításáról. Meghívott előadók: Lukács László, Tóth Csaba (Roland EE), Czutor Zoltán, moderátor: Stumpf András
 
 
Képen (balról jobbra): Lukács László, Tóth Csaba (Roland EE), Czutor Zoltán, Stumpf András
Fotós: Nemes Róbert
 
A „Közönség találkozása a zenével” című beszélgetés során szó volt arról, hogy mennyi zene születik, és hogy ebből mennyi jut el a közönséghez, valamint, hogy mekkora ez élőzene közönsége, és hogy ez hogyan növelhető. Meghívott előadók: Hernádi Gábor (Star Network), Sasvári Zoltán Sasa (koncertszervező), Deniz (zenész), moderátor: Horváth Gergely (MTVA)
 
 
Képen (balról jobbra): Sasvári Zoltán Sasa (koncertszervező), Deniz (zenész), Hernádi Gábor (Star Network), Horváth Gergely (MTVA)
Fotós: Nemes Róbert
 
Kávészünet
 
 
Fotós: Nemes Róbert
 
„Svédország a „csodafelnőtt”” címmel a meghívott vendégelőadó arról tartott előadást, hogy hogyan tudott a Magyarországgal szinte teljesen megegyező lélekszámú Svédország a világ egyik meghatározó zenei „nagyhatalmává” válni. Meghívott előadó: Per Herrey (svéd zenész-szakszervezet)
 
 
Képen: Per Herrey (svéd zenész-szakszervezet)
Fotós: Bán Attila
 
„Befektetések a zeneiparban - egy jelentősen alulfinanszírozott iparág lehetőségei” címmel beszélgettek a meghívott előadók arról, hogy megéri-e befektetni a zenébe, hol történik a befektetés, és kik a befektetők. Meghívott előadók: Joós István (Magneoton), Oszkó Péter (volt pénzügyminiszter, Művészetek Völgye), Nagy Zoltán (OTP), Lovasi András (zenész), moderátor: Geszti Péter (zenész)
 
 
Képen (balról jobbra): Geszti Péter (zenész), Joós István (Magneoton), Nagy Zoltán (OTP), Oszkó Péter (volt pénzügyminiszter, Művészetek Völgye), Lovasi András (zenész)
Fotós: Bán Attila
 
A WOMEX 2015-ről tartott előadást Liber Endre főszervező.
 
 
Képen: Liber Endre 
Fotós: Nemes Róbert
 
„Bevételek, jövedelem a zeneiparban - megéri???” címmel beszélgettek a meghívottak arról, hogy meg lehet-e élni a zenei alkotó tevékenységből. Meghívott előadók: Tomori Pál (EJI), Szűts László (MAHASZ), dr. Soltész Péter (Punnany Massif), Frenreisz Károly (zenész), moderátor: Lévai Balázs (műsorvezető)
 
 
Képen (balról jobbra): Lévai Balázs (műsorvezető), Tomori Pál (EJI), Szűts László (MAHASZ), Frenreisz Károly (zenész), dr. Soltész Péter (Punnany Massif)
Fotós: Bán Attila
 
„EU-s kreatív ipari koncepció és támogatási lehetőségek” címmel tartott előadást dr. Navracsics Tibor (Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúpolitikáért és sportért felelős biztosa).
 
 
Képen: dr. Navracsics Tibor (Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúpolitikáért és sportért felelős biztosa)
Fotós: Nemes Róbert
 
„Mitől lehet jobb mindenkinek? - Üzletfejlesztési lehetőségek és feladatok” címmel beszélgettek a meghívott előadók arról, hogy milyenek a magyar repertoár lehetőségei a nemzetközi versenyben, valamint, hogy hogyan javítható a hangfelvételek kihasználtsága, különösen az interneten. Meghívott előadók: dr. Navracsics Tibor (Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúpolitikáért és sportért felelős biztosa), Rózsa Iván (Telekom, Spotify), Kiss László (Mood Media), Dr. Tóth Péter Benjámin (Artisjus), Mr. Busta, moderátor: Buda Márton (műsorvezető)
 
 
Képen (balról jobbra): Rózsa Iván (Telekom, Spotify), Dr. Tóth Péter Benjámin (Artisjus), Kiss László (Mood Media), Mr. Busta, dr. Navracsics Tibor (Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúpolitikáért és sportért felelős biztosa)
Fotós: Nemes Róbert
 
A zenészek kedvenc fesztiválja, A zenészek kedvenc klubja szavazás eredményhirdetés
 
 
Fotós: Nemes Róbert
 
„Számítunk-e egyáltalán? - A zeneipar és a nemzetgazdaság” címmel beszélgettek a meghívottak arról, hogy hány embernek ad munkát a zeneipar, kik a legnagyobb munkaadók, és hogy mik a karrier lehetőségek az alkotók számára. Meghívott előadók: Zsoldos Dávid (fidelio), Lobenwein Norbert (Sziget), moderátor: Jeszenszky Zsolt (ProArt)
 
 
Képen (balról jobbra): Lobenwein Norbert (Sziget), Zsoldos Dávid (fidelio), Jeszenszky Zsolt (ProArt)
Fotós: Bán Attila
 
Vacsora: A Music Hungary Konferencia történetében először került megrendezésre a zenekari főzés, amelyre három csapatot kértek fel, akik nagy örömmel vállalták a kihívást. Ez a három csapat az Irie Maffia, a Road  illetve Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) zenekar.
 
 
Fotós: Bán Attila
 
„Internetkonzultáció - InternetKon és zeneipar: torrentezés, szerzői jogok, startupok...” címmel indult a második napi program. Meghívottak: Deutsch Tamás, Németh Róbert, moderátor: Gerendai Károly (Sziget), Jeszenszky Zsolt (ProArt)
 
 
Képen (balról jobbra): Gerendai Károly (Sziget), Németh Róbert, Deutsch Tamás, Jeszenszky Zsolt (ProArt)
Fotós: Nemes Róbert
 
„Beszélgetés a kormányzat és a könnyűzene viszonyáról L.Simon Lászlóval” – L. Simon László (Miniszterelnökség parlamenti államtitkára) és Gerendai Károly (Sziget) közös beszélgetésével folytatódott a nap, akik a kormányzat és a könnyűzene viszonyáról tanácskoztak.
 
 
Képen (balról jobbra): Gerendai Károly (Sziget), L. Simon László (Miniszterelnökség parlamenti államtitkára)
Fotós: Nemes Róbert
 
„Működik-e a rendszer? Mire elég a pénz? - A Cseh Tamás Program eredményei és további kilátásai” címmel beszélgettek a meghívottak arról, hogy hogyan tud a támogatás inkább kitörési pontokat biztosítani, versenykorlátozó jelleg helyett. Meghívott előadók: Doncsev András (NKA alelnök), Szinger András (Artisjus), Czutor Zoltán (zenész), Bajnai Zsolt (NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője), moderátor: Gerendai Károly (Sziget).
 
 
 
 
 
Fotós: Bán Attila
 
E nap a „Miért nem foglalkoznak velünk többet, jobban…? - Zenei média Magyarországon” című beszélgetéssel záródott. Olyan kérdéseket érintettek a beszélgetés keretein belül, mint például: Mi szóljon a rádióban, mi menjen a tévében?, Számít-e még mindez az Internet korában?, Kibékíthetőek-e a kulturális és a kereskedelmi szempontok? Meghívott előadók: Horváth Gergely, Fái András (Sláger TV), Szabó Zé (Index), Lénárd László (Metal Hammer), moderátor: Jeszenszky Zsolt (ProArt) 
 
 
Képen (balról jobbra): Jeszenszky Zsolt (ProArt), Fái András (Sláger TV), Horváth Gergely, Szabó Zé (Index), Lénárd László (Metal Hammer)
Fotós: Bán Attila